Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής

Την Πέμπτη 6/12/2023, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του τμήματος πληροφορικής, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν οι μαθητές για την ιστορία της πληροφορικής και για τη λειτουργία μοναδικών μηχανημάτων. Επίσης, να γνωρίσουν εκθέματα του παρελθόντος και την εξέλιξη τους από το 1970 μέχρι σήμερα.

imageedit 51 8439296261

Διδακτική επίσκεψη στην Kallas Incorporation A.E.

Την Παρασκευή 1/12/2023, οι μαθητές της Β’ τάξης του τμήματος Οικονομίας, στα πλαίσια του μαθήματος «Εισαγωγή στην εφοδιαστική αλυσίδα», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στην υπερσύγχρονη μονάδα αποθήκευσης και διανομής ελεγχόμενης θερμοκρασίας της Kallas Incorporation A.E. Logistics Center, 13.000 τ.μ. στα Οινόφυτα. Η μεγαλύτερη κατάψυξη στα Βαλκάνια!

imageedit 11 3745068724


Ξεναγήθηκαν στους χώρους των εγκαταστάσεων και παρακολούθησαν την ενημέρωση για το αυτοματοποιημένο σύστημα τοποθέτησης, αποθήκευσης και διατήρησης των προϊόντων τους καθώς τον τρόπο διοχέτευσης αυτών στην αγορά. Καθ ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ρωτήσουν, να μάθουν και να πάρουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους. Καθηγητές και μαθητές ευχαριστούμε θερμά για την ενδελεχή ενημέρωση που μας παρείχαν!

imageedit 32 3435992162

Εθελοντική Αιμοδοσία

Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη έμπρακτης αγάπης και κοινωνικής προσφοράς.

Στο Σχολείο μας, όπου η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας,  διοργανώσαμε  στις 24/11/2023, εθελοντική αιμοδοσία με στόχο να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και να ενισχύσουμε το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία λοιπόν, το 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» , διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα «Δώσε αίμα! Δώσε ζωή!»,  αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να προσφέρουν το δώρο ζωής σε όσους έχουν ανάγκη, δίνοντας παράλληλα το καλύτερο παράδειγμα.

imageedit 4 6555608148

Στην εθελοντική συμμετοχή του σχολείου μας, συμμετείχαν  26   μαθητές και 7 καθηγητές,  αιμοδότες. Συγκεντρώθηκαν  33  φιάλες αίματος. Η Αιμοδοσία έγινε με τη συνεργασία του  Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του συνεργείου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» για την άψογη συνεργασία τους, όλα τα μέλη της ομάδας εθελοντισμού του Σχολείου μας, τα οποία παρακολούθησαν τη διαδικασία και βοήθησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, καθώς επίσης και όλους όσους προσήλθαν και ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα αγάπης.