Εθελοντική Αιμοδοσία

Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη έμπρακτης αγάπης και κοινωνικής προσφοράς.

Στο Σχολείο μας, όπου η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας,  διοργανώσαμε  στις 24/11/2023, εθελοντική αιμοδοσία με στόχο να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και να ενισχύσουμε το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία λοιπόν, το 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» , διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα «Δώσε αίμα! Δώσε ζωή!»,  αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να προσφέρουν το δώρο ζωής σε όσους έχουν ανάγκη, δίνοντας παράλληλα το καλύτερο παράδειγμα.

imageedit 4 6555608148

Στην εθελοντική συμμετοχή του σχολείου μας, συμμετείχαν  26   μαθητές και 7 καθηγητές,  αιμοδότες. Συγκεντρώθηκαν  33  φιάλες αίματος. Η Αιμοδοσία έγινε με τη συνεργασία του  Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του συνεργείου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» για την άψογη συνεργασία τους, όλα τα μέλη της ομάδας εθελοντισμού του Σχολείου μας, τα οποία παρακολούθησαν τη διαδικασία και βοήθησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, καθώς επίσης και όλους όσους προσήλθαν και ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα αγάπης. 

Posted in Γενικά, Δράσεις, Κοινωνικές.